Tři Sestry v pardubickém pivovaru 2021

09.08.2021 17:49

   O pauze mezi plošnýma restrikcema zavítal do sousedního městečka Sobour Kreténů, známější pod názvem Tři Sestry. Pravidlení čtenáři ( zdravím všechny tři) dobře vědí, že to je moje srdcovka a že si ji nenechám ujít.

   Za akcí jsme vyrazili ve skupině pěti lidí netradičně - pěšky. První část přesunu vedla po cyklostezce do Medlešic. Tady sme usedli na pár piv v místním pivovaru, připojili se k nám ještě dvě osoby a bylo dobře. Až nám ujel autobus. Nikdo ale nepanikařil a zpořádaně sme se přesunuli o vesnici dál, respektive blíž Pardubicím. Do Mikulovic je to kousek a místní restaurace navíc sousedí s autobousovou zastávkou. A tak sme se stihli občerstvit i tady a tentokrát i včas nastoupili do prostředku hromadné dopravy. Mě to bylo skoro až líto. Ten pochod mě docela bavil. 

   Za chvíli teda už vystupujem kousek od Pivovaru a bez prodlení míříme dovnitř. Kontrola covidových opatření byla formální a pořadatelé zbytečně neprudili. Na place to byla taková klasika. Mrtě lidí. Všechny stoly u stánků beznadějně zabraný. Popíjející lidi seděli a postávali všude, kde se dalo. My sme si našli celkem útulný místo na rampě až v rohu areálu. Vždycky se našel dobrovolník, kterej se vydal na frontu a časem přinesl všem žíznivým pivní mok. Ta pouť nebyla jednoduchá. Oproti minulým rokům nebylo stánků úplně hodně, spíš skoro málo. Slovy asi čtyři. A tak byla čekací doba celkem nepříjemná. Stánky s potravou byly dokonce jenom dva. V jednom byly grilovaný stejky, ve druhým párek v rohlíku a klobásy. Když si vezmu, že dřív bylo těch stánků třeba 10 a sortiment daleko širší, přišlo mi to jednoznačně jako změna k horšímu. Ale to jen takovej detail na okraj. 

   My posedáváme, popíjíme a docela dobře se bavíme. Vobčas se zastaví někdo známej, kdo si nás všimne a zpestří podvečer. Z pódia už zní předkapely, ale já se věnuju radši pivu. První vystupující sem vůbec neznal, ani nevím název :-/ Pak měl hrád Dr. P.P., na kterýho sem se celkem těšil. Místo něj, ale hrála místní kapela Dukla Vozovna. Důvod nevím, asi se Judr. Pečený někde zasek. 

   Já se před pódium přesunul až na kapelu večera a byl sem tak nějak příjemně, do pohody opiven. Koncert sem celej odzpíval s Fanánkem a Supicí. Jen sem si dvakrát odskočil na Stejk. Co hráli, nebo nehráli a v jakým pořadí si vlastně ani nemapatuju. Vím, že mě to bavilo a to je hlavní. 

  Po konci akce sme se poklidně přesunuli před pivovar. Tu sme zjistili, že dvě osoby, které se k nám připojili v Medlešicích, se někdy v průběhu nezištně odpojily. Pořád nás, ale bylo pět co sme se potřebovali dostat do Chrudimě a pěšky už se nějak nikomu nechtělo. Asi za hodinu měl sice jet autobus, ale věřte si jízdním řádům. A tak sme přemlouvali taxikáře, ale nikdo nechtěl riskovat tolik lidí ve voze. Nakonec sme teda přivolali dvě auta a zrovna se mnou jel strašně vožralej pan K...ík. Celou cestu sem obdivoval profesionalitu postarší sympatické řidičky, která s úsměvem reagovala na jeho neustále opakovanou hlášku: Pardubice sou hnusný. To za cestu stihnul asi 38x.  

Kolem jedný hodiny po půlnoci sem byl doma v pelechu a bylo mi dobře. 

Zpět